Mail ons       Bel ons: 0493 - 670 251

        Nieuwsbrief         Professionals

Overige hulpverlening en ondersteuning

Jeugdigen kunnen bij Het Levensatelier ook terecht voor diverse andere vormen van hulpverlening en ondersteuning.

 • Ouder-kind therapie
  De binding tussen ouder en kind is een zeer diepliggende band die vaak onbewust blijft. Soms is er een afhankelijkheid die beklemmend werkt. Door met ouder en kind samen actief bezig te zijn, worden oude remmende patronen en gevoelens bewust gemaakt. Daardoor kun je er anders mee leren omgaan en als ouder zal je meer inzicht krijgen. Daarnaast krijgt jouw kind de mogelijkheid om meer met zijn of haar eigen ontwikkeling bezig te zijn.

 • Beeldende (creatieve) therapie 1 op 1 coaching voor tieners en jongeren
  Beeldende therapie is een individuele therapie voor volwassen, tieners en pubers. Door middel van tekenen en schilderen word je uitgenodigd om onbewuste aspecten en emoties uit te werken. Het werk wordt achteraf besproken in een individuele therapiesetting. Het achteraf ervaren van je werken helpt je bewust te worden van wie je bent, wat je wil en wat je hierin belemmerd in het leven. Dit helpt je om bepaalde (nieuwe) keuzes te maken waardoor je beter in je vel zit.

 • Gestalt-therapie
  Gestalt-therapie richt zich op het herstel van het contact met jezelf en je omgeving. Je leert, in het hier en nu, op een actieve en ervaringsgerichte manier hoe je met problemen omgaat. Je krijgt besef van datgene wat contact met jezelf en je omgeving in de weg staat. Leer keuzes te maken in je leven die in overeenstemming zijn met je wensen en behoeften in je leven van alledag.

 • Creatieve therapie in dans en beweging
  Creatieve therapie in dans en beweging is een laagdrempelige - ervaringsgerichte therapie voor jeugdigen (eventueel met ouder(s)) die ondersteuning nodig hebben om weer in balans te komen. Door het inzetten van eigen lichaam, materialen, de ruimte en muziek wordt men bewust van het eigen handelen.

 • Intelligentieonderzoek jeugdigen tot 18 jaar
  Om te bepalen welk intelligentieniveau een jeugdige heeft maken wij gebruik van professioneel testmateriaal. Er wordt een speelse en vertrouwde sfeer gecreëerd waarbinnen de jeugdige zo min mogelijk druk ervaart en zichzelf kan zijn. Het onderzoek wordt afgesloten met een onderzoeksrapport. Dit wordt in een adviesgesprek met de ouders/opvoeders besproken. Een intelligentie onderzoek is ook te combineren met een psychodiagnostisch onderzoek. Wil jij meer info over een intelligentie onderzoek? Klik dan hier.
 • Kindercoaching
  Soms zit je niet zo goed in je vel en weet je niet goed waar dat door komt. Een kindercoach kan hierbij helpen, begeleiding en/of adviseren. Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende vorm van hulpverlening voor kinderen, jongeren én hun ouders met een hulpvraag op het sociaal-emotioneel vlak. Ook kan kindercoaching in het voor- of natraject van kindertherapie worden ingezet. Wil je meer info over kindercoaching? Klik dan hier.

 • Holistisch Kindercoaching
  Zit jouw kind niet lekker in zijn/haar vel? Merk dat je dat er veel op jouw kind af komt, prikkels hevig binnenkomen, jouw kind in zijn/haar hoofd schiet, oplopende emoties ervaart? Holistisch coaching is waardevol om de hulpvraag te achterhalen, om vastgezette emoties, gedachten en patronen te (h)erkennen en los te laten. Het is een laagdrempelige, kortdurende vorm van hulpverlening voor kinderen, jongeren én hun ouders met een hulpvraag op het sociaal-emotioneel vlak. Ook kan deze vorm van coaching in het voor- of natraject van kindertherapie worden ingezet. Wil je meer info over Holistisch Kindercoaching? Klik dan hier
 • EFT (Emotional Freedom Technique)
  EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Het is een zeer effectieve methode om psychotrauma (spanning uit het verleden of zorgen over de toekomst) te laten verdwijnen. Zo kun je je snel weer innerlijk vrij voelen en is er weer ruimte voor dat wat je graag wilt ervaren. Het is een broertje van EMDR en valt onder de energie psychologie. Als er iets (heftigs) gebeurt dan geeft dat meteen een reactie in je lichaam en vaak blijft er nog een restje spanning achter waarvanuit je dan, terwijl je dat niet wil, gaat reageren. Met behulp van EFT ontkoppel je de oude ervaring met de fysieke reactie waardoor je in het NU niet meer vanuit het verleden hoeft te reageren. De resultaten zijn altijd weer verbluffend en bijzonder. Wil je meer weten over EFT?  Klik dan hier

 • Creatief Coachen
  Deze vorm van coaching is een kortdurende vorm van hulpverlening voor kinderen, jongeren en eventueel hun ouders met een hulpvraag. Het is laagdrempelig en kan ook ingezet worden in een voor- of na-traject van kindertherapie. Tijdens creatief coachen kijken we eerst samen naar de hulpvraag en bepalen we of het kind vervolgens alleen komt, met zijn ouder of in een afwisseling. Kinderen zitten vaak vol in hun hoofd, ze vinden het lastig om te praten omdat ze nog jong zijn en puur. Daarom is deze vorm van coachen heel geschikt voor deze doelgroep. Creativiteit helpt kinderen om zich te uiten, dingen te verwerken en nieuw gedrag aan te leren. D.m.v. verschillende creatieve werkvormen en materialen kunnen kinderen leren contact te maken met hun gevoel. Samen gaan we kijken hoe we de verhalen die in het hoofd worden gemaakt kunnen omzetten in beelden. Wil je meer weten over Creatief Coachen? Klik dan hier.

 • Delen is Helen 
  Wanneer je in het verleden of onlangs seksueel misbruikt bent, kan contact met lotgenoten heel waardevol zijn. Seksueel geweld, in welke vorm dan ook, kan je in een isolement plaatsen. Omdat je je schaamt of schuldig voelt. Misschien heb je ook last van andere gevoelens en twijfel je of die gevoelens wel ‘normaal’ zijn. Erover praten met anderen die geen soortgelijke ervaring hebben is vaak moeilijk. Tijdens onze groepshulpverlening kun je ervaringen uitwisselen met lotgenoten en luister je naar elkaars verhalen. Dit draagt bij aan het verwerkingsproces. Erkenning én herkenning, daar gaat het om. Je bent niet de enige, je staat niet alleen. Wil je meer info over Delen is Helen? Klik dan hier.

 • Energetische behandeling
  Een energetische behandeling werkt positief, helend en heerlijk ontspannend op je lichaam en op je energieveld. Dat stukje van jezelf wat je (meestal) niet kunt zien maar wat wel veel invloed heeft op hoe je je voelt. Je hoofd komt helemaal tot rust. Ik werk met o.a. de Mahatma- en de Gold energie. Mahatma brengt rust, balans en harmonie en ik combineer deze vaak met helende Gold energie bij bv heftige emoties, onrust, angst, depressie en/of pijn. Ook heel fijn voor kinderen die te kampen hebben met ADHD, stress thuis of op school, overgevoeligheid, angst en onzekerheid. Het kan naar wens op afstand, in persoon, in een groep of individueel. Wil je meer info over Energetische behandelingen? Klik dan hier.  

 • Een energetisch sprankelend begin van 2023
  Je ontvangt per keer twee heerlijke, energetische sessies. We beginnen met een uitgebreide opschoning van je energie: verzwarende en/of belastende energie wordt verwijderd, loslaten wat je niet langer dient. Tijdens de sessie lig je comfortabel op een matje en word je ondergedompeld in helende, transformerende energie, je hoeft je alleen maar open te stellen en te ontvangen, je krijgt precies wat jij nu nodig hebt. Wil je meer weten over deze energetische groepssessie? Klik dan hier.

Kosten en vergoeding
Bovengenoemde hulpverlening kan enkelvoudig maar soms ook als onderdeel van kinderpsychotherapie worden ingezet. Dit is afhankelijk van de specifieke hulpvraag en van de eisen die worden gesteld. Afhankelijk van het antwoord hierop wordt bepaald of er sprake is van vergoeding. Als dat zo is kan dat op basis van de Jeugdwet of op basis van aanvullende pakketten van je zorgverzekeraar, In alle andere gevallen geldt betaling door de cliënt zelf.

Aanmelding en wachttijden
Nadat je met ons contact opgenomen hebt wordt een eerste gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek gepland. Dit is met of zonder de jeugdige, afhankelijk van de hulpvraag en gezinssituatie. In dit gesprek word je bekend gemaakt met Het Levensatelier, wordt een aantal administratieve zaken geregeld en onze aanpak besproken. Voor de start van de behandeling wordt de jeugdige sowieso nog uitgenodigd om alvast te kunnen wennen aan Het Levensatelier. Wij streven voor behandeling naar een wachttijd op basis van de wettelijke Treeknormen, maar deze is mede afhankelijk van de hulpvraag.


logo


Het Levensatelier
Burgemeester Wijnenstraat 9
5721 AG Asten
T 0493 67 0 251
E-mail: