Mail ons       Bel ons: 0493 - 670 251

        Nieuwsbrief         Professionals

Overige hulpverlening en ondersteuning

Je kunt bij Het Levensatelier ook terecht voor diverse andere vormen van hulpverlening en ondersteuning.

 • Beeldende (creatieve) therapie
  Beeldende therapie is een individuele therapie voor volwassen, tieners en pubers. Door middel van tekenen en schilderen word je uitgenodigd om onbewuste aspecten en emoties uit te werken. Het werk wordt achteraf besproken in een individuele therapiesetting. Het achteraf ervaren van je werken helpt je bewust te worden van wie je bent, wat je wil en wat je hierin belemmerd in het leven. Dit helpt je om bepaalde (nieuwe) keuzes te maken waardoor je beter in je vel zit.

 • Gestalt-therapie
  Gestalt-therapie richt zich op het herstel van het contact met jezelf en je omgeving. Je leert, in het hier en nu, op een actieve en ervaringsgerichte manier hoe je met problemen omgaat. Je krijgt besef van datgene wat contact met jezelf en je omgeving in de weg staat. Leer keuzes te maken in je leven die in overeenstemming zijn met je wensen en behoeften in je leven van alledag.

 • Relatietherapie
  Relatietherapie is voor mensen die binnen hun relatie problemen ervaren. Deze vorm van therapie geeft een diepgaand inzicht in de relatie met als doel belemmeringen zichtbaar te maken. Krijg inzicht in je eigen positie (en in die van de ander) en verander daarmee jouw positie. 
 • Haptonomie 
  Sluit je je gevoel misschien af of voel je je juist erg emotioneel? Probeer je alle ballen hoog te houden maar slaag je daar amper in? Voel je stress, angst, prikkelbaarheid, onzekerheid of oververmoeidheid? Ik breng jou in contact met je gevoel. In aanraking onderzoeken we samen hoe je gevoelsmatig met problemen omgaat. Wil je meer info over Haptonomie? Klik dan hier 
 • Danscoaching
  Danscoaching is een ervaringsgerichte vorm van coaching waarin een hulpvraag onderzocht wordt door middel van muziek en beweging. Hoe je je voelt en handelt druk je uit in je manier van communiceren en bewegen. Ook wel expressie genoemd. Iedereen heeft zo zijn eigen manier van bewegen en handelen. Soms is dat echter niet altijd even effectief. Door dit in beweging te zetten op muziek maak je contact met de essentie van die beweging of handeling. Hoe komt het dat je zo beweegt? Vaak is er een oorsprong in te vinden die verbonden is met een gevoel of emotie. Op die manier leg je contact met het (verborgen) gevoel en kun je er uiting aan geven. Wil je meer info over Danscoaching? Klik dan hier 
 • Reflexologie
  Reflexologie helpt mensen te leren luisteren naar signalen van het lichaam zodat overbelasting of uitputting wordt voorkomen. Tijdens een reflexmoment kunnen verschillende technieken gebruikt worden maar de basis zijn de voeten waarbij de domeinen beweging, ademhaling, slaap, immuunsysteem, stress en voeding essentieel zijn. Wil je meer info over reflexologie? Klik dan hier.

 • Energetische behandeling
  Een energetische behandeling werkt positief, helend en heerlijk ontspannend op je lichaam en op je energieveld. Dat stukje van jezelf wat je (meestal) niet kunt zien maar wat wel veel invloed heeft op hoe je je voelt. Je hoofd komt helemaal tot rust. Ik werk met o.a. de Mahatma- en de Gold energie. Mahatma brengt rust, balans en harmonie en ik combineer deze vaak met helende Gold energie bij bv heftige emoties, onrust, angst, depressie en/of pijn. Ook heel fijn voor kinderen die te kampen hebben met ADHD, stress thuis of op school, overgevoeligheid, angst en onzekerheid. Het kan naar wens op afstand, in persoon, in een groep of individueel. Wil je meer info over Energetische behandelingen? Klik dan hier.
 • FIlmavond : Sensitive the untold story (over hooggevoeligheid)
  Het doel van deze film is om het bewustzijn over hooggevoeligheid te vergroten. Zodat HSP en niet-HSP elkaar beter begrijpen. Ook voor ouders met hoog sensitieve kinderen is dit interessant! De avond wordt online gegeven zodat je de film vanuit huis kunt bekijken. Mariet zal de film persoonlijk introduceren en na afloop is er gelegenheid voor het beantwoorden van vragen. Wil je meer weten over deze filmavond? Mail dan naar  

 • Eerste hulp bij HSP (hooggevoeligheid)
  Een workshop die je ondersteunt op het gebied van hooggevoeligheid! Voor veel mensen is het een hele worsteling om met hun hooggevoeligheid om te gaan. Wist je dat er prachtige kristallen, aurasprays en essentiële oliën zijn, die je hierbij kunnen ondersteunen? Wil je meer weten over deze workshop? Mail dan naar

 • Training Mindfulness 
  Mindfulness is aandacht geven aan dingen zoals ze zijn, in het hier en nu, zonder oordelen. Ook als je bewuster wilt leven en jezelf verder wilt ontwikkelen dan is Mindfulness iets voor jou. Deze intensieve training is zorgvuldig in elkaar gezet en is gebaseerd op de Mindfulness Based Cognitive Therapy. Wil je meer info over de Training Mindfulness? Klik dan hier.

 • Training Mindfulness Based Emotional Intelligence 
  MBE staat voor Mindfulness based Emotional Intelligence en is een nieuwe stroming binnen de mindfulness. Het is een op mindfulness gebaseerde emotionele intelligentie training die ontwikkeld is binnen Google. Het programma bevat een combinatie van mindfulness, hersenwetenschap, positieve psychologie, ademtechnieken en emotionele intelligentie. Wil je meer weten over de Training MBE? Mail dan naar

 • Loopbaanbegeleiding
  Je gaat zelf, door middel van diverse praktische opdrachten, aan de slag. Je wordt aan het denken gezet rondom wat je deed, wat je doet en wat je wilt doen in je loopbaan. Je krijgt zicht op jouw loopbaanvragen, jouw loopbaandilemma’s en eventuele wensen voor de toekomst. Vervolgens maak je een plan de campagne voor de komende tijd en als dat van toepassing is, formuleer je een lange termijn doel. Wil je meer info over Loopbaanbegeleiding? Klik dan hier.

 • Studiekeuzebegeleiding
  De studiekeuzebegeleiding begint altijd met een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek. In dit gesprek gaan we in op jouw situatie, we praten over de verwachtingen van beide kanten en je hoort wat meer over de werkwijze. Als je besluit dat je studiekeuzebegeleiding wilt ga je stap voor stap ontdekken welke studie het beste bij jou past. Wil je meer weten over Studiekeuzebegeleiding? Klik dan hier.

 • Supervisie
  In supervisie staat dit regelmatige nadenken of reflecteren voorop. Je komt met jezelf in gesprek en brengt onder woorden wat je beweegt en wat dit betekent. Hierdoor ontdek je wat voor jou belangrijk is en wat je nodig hebt in het omgaan met andere mensen, vooral in omstandigheden die je als moeilijk ervaart. Wil je meer info over Supervisie? Klik dan hier.

 • Intervisie
  Intervisie is een vorm van begeleiding waarbij collega's elkaar ondersteunen en elkaar helpen hun functioneren te verbeteren. De deelnemers brengen beurtelings actuele ervaringen in, onderling wordt hulp geboden met het omgaan met een als problematisch ervaren situatie, zodat het eigen functioneren kan verbeteren. Wil je meer weten over Intervisie? Klik dan hier. 

 • Mediation
  Mediation is het gezamenlijk oplossen van een conflict, met behulp van een neutrale vakbekwame conflictbemiddelaar. Een mediator brengt het gesprek weer op gang tussen partijen, hij begeleidt onderhandelingen en bewaakt het proces. De onderliggende belangen worden in beeld gebracht en de betrokkenen worden begeleidt om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Wil je meer info over mediation? Klik dan hier. 

 • Coaching (volwassenen)
  Coaching richt zich op een ieder die zich professioneel wilt ontwikkelen. Voor iedere coachingsvraag stellen wij een passend traject vast. Coaching is mogelijk op de volgende gebieden: persoonlijke effectiviteit en communicatie, persoonlijk leiderschap, een juiste balans vinden tussen werk en privé en teamcoaching. Wil je meer info over coaching? Klik dan hier.

 • Delen is Helen 
  Wanneer je in het verleden of onlangs seksueel misbruikt bent, kan contact met lotgenoten heel waardevol zijn. Seksueel geweld, in welke vorm dan ook, kan je in een isolement plaatsen. Omdat je je schaamt of schuldig voelt. Misschien heb je ook last van andere gevoelens en twijfel je of die gevoelens wel ‘normaal’ zijn. Erover praten met anderen die geen soortgelijke ervaring hebben is vaak moeilijk. Tijdens onze groepshulpverlening kun je ervaringen uitwisselen met lotgenoten en luister je naar elkaars verhalen. Dit draagt bij aan het verwerkingsproces. Erkenning én herkenning, daar gaat het om. Je bent niet de enige, je staat niet alleen. Wil je meer info over Delen is Helen? Klik dan hier.
 • Cursus Hooggevoeligheid als kracht 
  Als HSP-er heb je een gevoeliger zenuwstelsel, verwerk je prikkels intenser en op een dieper niveau. Daardoor kunnen mensen, zaken en dingen je heel veel energie kosten en diep raken. Je leert hierop te anticiperen, zodat je beter bij jezelf en in je kracht kan blijven. Vaak is een HSP-er van nature naar buiten gericht, dat maakt je zeer empathisch. Dit is een prachtige kwaliteit als je jezelf daarbij niet vergeet en/of te kort doet. Dat laatste is helaas vaak het geval. Tijdens deze cursus leer je af te stemmen op jezelf, om zo steeds meer in je kracht te komen staan en keuzes te maken vanuit jezelf i.p.v. uit bv “pleasen”.Wil je meer info over de cursus Hooggevoeligheid als kracht? Klik dan hier

Kosten en vergoeding
Kosten variëren per type hulpverlening en/of groepsgrootte. Klik op “Klik dan hier” bij de bovengenoemde specifieke hulpverlening die je zoekt en vind daar oa. de prijsinformatie en de contactgegevens van de collega die de hulpverlening zal verzorgen. Sommige verzekeraars vergoeden op basis van aanvullende zorgpakketten. Vraag dit goed na bij je zorgverzekeraar. Als geen prijzen vernoemd staan zijn ze op aanvraag.

Aanmelding en wachttijd
Je kunt bij de specifieke hulpverlening naar je keuze via “Klik dan hier” direct contact opnemen met de collega die de hulpverlening verzorgt. Als je nog niet precies weet wat het beste voor je past, kun je kiezen voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek word je bekend gemaakt met Het Levensatelier, wordt een aantal administratieve zaken geregeld en onze aanpak besproken. Tijdens dit gesprek zal dan duidelijk worden met welke collega je in contact gebracht gaat worden voor verdere hulpverlening. De wachttijd is meestal een paar weken.

logo


Het Levensatelier
Burgemeester Wijnenstraat 9
5721 AG Asten
T 0493 67 0 251
E-mail: