Mail ons       Bel ons: 0493 - 670 251

        Nieuwsbrief         Professionals

Mascha Aleman

maschaHaptotherapeut & Danscoach

Hallo, ik ben Mascha Aleman, woon samen met mijn man, twee dochters en 2 katten in Heeze. Om mijzelf in balans te houden dans en zwem ik. Binnen Het Levensatelier werk ik als Haptotherapeut en Danscoach.                                                                                                      

Haptonomie houdt zich bezig met het gevoelsleven van de mens, en de gevoelsmatige wisselwerking met zijn omgeving. Het leren contact maken met het gevoel en deze actief inzetten in het leven staat daarbij voorop. En wordt gedaan door middel van aanraking. Haptonomie kan een mooie aanvulling zijn op de meer cognitief gerichte hulpverlening. Ik werk voornamelijk met de leeftijdsgroep 20-55 jaar, maar bij voldoende reflectief vermogen kan die grens naar beneden en naar boven bijgesteld worden.

Mijn manier van begeleiden doe ik op Persoonsgerichte Experiëntiële basis. Naast Haptonomie is Focusing een onderdeel van het Experiëntiële, gericht op de beleving met het lichaam als ingang. Focussen maakt een wat vaag ervaren gevoel meer duidelijk. Ik ben met Focussen in aanraking gekomen tijdens het herstellen van een ernstige ziekteperiode in mijn leven na de geboorte van mijn oudste dochter. Hiermee heb ik kunnen ontdekken, en later ook met het ermee in de praktijk te gaan werken, dat met Focussen de mogelijk ontstane scheiding tussen lichaam en geest weer wordt hersteld. En dat dit verder herstel bevordert.
Persoonsgericht werken wil zeggen dat er naast de haptonomische aanrakingen, ook gesprekken zijn waarin we niet uitgaan van een "stoornis", maar welke betekenis jouw problemen voor je hebben. Natuurlijk heb ik als therapeut een visie over hoe jouw problemen mogelijk zijn ontstaan, en deze visie zal ik aan je voorleggen, maar aan jou is het om deze in juistheid gevoelsmatig te toetsen. Je zult voelen of het je niet of wel past en dat het mogelijk een ontbrekend puzzelstukje is om te weten hoe je in elkaar steekt en waarom de klachten of problemen zijn ontstaan en in stand zijn gehouden. Omdat ik als therapeut naar heel de mens kijk, zullen ook jouw sterke kanten aangesproken worden en gebruikt worden naar een weg van verandering.

Danscoaching is een ervaringsgerichte vorm van coaching waarin een hulpvraag onderzocht wordt door middel van muziek en beweging. Danscoaching combineert voor mijn gevoel verschillende werkvormen die ik in mijn begeleiding afzonderlijk gebruik, namelijk contact met je lichaam en bewust worden van belevingen. Iets dat ook terugkomt in de Haptonomie en Focusing. In Danscoaching zijn deze twee samengevoegd en gericht op persoonlijke ontwikkeling, contact met het lichaam, voelen en uitdrukking geven aan gevoelens door dit alles in beweging te zetten.

Durf jij het nu aan om op jouw gevoelsmatige kompas te gaan leren varen?

Neem contact op met Mascha via    

logo


Het Levensatelier
Burgemeester Wijnenstraat 9
5721 AG Asten
T 0493 67 0 251
E-mail: