Mail ons       Bel ons: 0493 - 670 251

        Nieuwsbrief         Professionals

Mindfulness & Yoga

De basis van mindfulness is aandacht geven aan het hier en nu. We leren in het leven te staan met aandacht, liefde, compassie en kracht, ook als het moeilijk loopt. Mindfulness is een bewezen en effectieve methode om op een bewuste manier in contact te komen met jezelf en te laten zijn wat is zonder oordeel. Door mindfulness hebben mensen minder lichamelijke en psychische klachten, krijgen ze een positievere instelling en kunnen zich beter ontspannen en genieten.

 • Mindfulness voor kinderen (8-12 jaar)
  Kinderen krijgen vandaag de dag veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte in en om ons heen! Om jezelf goed staande te kunnen houden in deze tijd is het prettig als je in staat bent te ontspannen en vaardigheden kent om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te kunnen brengen. Ook is het prettig om te weten hoe je met allerlei emoties, zowel fijne en lastige, om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of ze te negeren. Hierdoor neemt de automatische reactie op stress af en nemen (zelf)vertrouwen en levensvreugde toe. Wil je meer weten over mindfulness voor kinderen? Klik dan hier.
 • Mindfulness voor jongeren (12-18 jaar)
  Als jongere heb je vaak een druk leven. Op school wordt veel van je gevraagd, thuis moet je nog huiswerk maken, je wilt graag met je vrienden afspreken, maar je hebt ook nog hobby’s en een bijbaantje. En stiekem zijn er ook nog best wel wat dingen waar je over piekert. Of anderen je wel aardig vinden bijvoorbeeld of wanneer je ruzie hebt gehad met je ouders. Je zou willen dat je het kon stoppen. Daarbij kan mindfulness je helpen. Het leert je bijvoorbeeld afstand te nemen van piekergedachten. Dat geeft een hoop rust. Wil je meer weten over mindfulness voor jongeren? Klik dan hier.

 • Training Mindfulness  (volwassenen)
  Mindfulness is aandacht geven aan dingen zoals ze zijn, in het hier en nu, zonder oordelen. Ook als je bewuster wilt leven en jezelf verder wilt ontwikkelen dan is Mindfulness iets voor jou. Deze intensieve training is zorgvuldig in elkaar gezet en is gebaseerd op de Mindfulness Based Cognitive Therapy. Wil je meer info over de Training Mindfulness? Klik dan hier.
 • Mindfulness Meditatiedag
  Meditatie is de snelweg naar meer rust, creativiteit en ontspanning. Train jezelf in concentratie, zelfobservatie, zelfbewustzijn en aanwezig te zijn in het hier en nu. Wil je weten wanneer er een Meditatiedag is? Klik dan hier.

 • Training Mindfulness Based Emotional Intelligence 
  MBE staat voor Mindfulness based Emotional Intelligence en is een nieuwe stroming binnen de mindfulness. Het is een op mindfulness gebaseerde emotionele intelligentie training die ontwikkeld is binnen Google. Het programma bevat een combinatie van mindfulness, hersenwetenschap, positieve psychologie, ademtechnieken en emotionele intelligentie. Wil je meer weten over de Training MBE? Mail dan naar

 • Training ACT (Acceptance and Commitment Therapy) 
  In deze ACT training leer je om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Hierdoor ben je in staat om je aandacht te richten op de dingen die je werkelijk belangrijk vindt in het leven (je waarden). De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven. Tijdens acht leuke en humorvolle trainingssessies leer je middels verschillende oefeningen ACT toe te passen in jouw leven. Wil je meer informatie over deze Training ACT? Mail dan naar
 • Adem Workshop - Adem je vrij
  Deze workshop zal worden gegeven door Ardy Manders en Mariet Brans. Ardy start met een inleidende yoga sessie, na het plaatsen van een intentie gaan we door naar de Liquid Breath® ademsessie. Liquid Breath® is een zachte ademmethode. Een sessie brengt je van je hoofd terug in je lichaam en is zacht, verdiepend, diep ontspannend, helend en gaat ver voorbij technieken. We gaan voorbij het doen. We gaan ‘laten’ en ‘toe-laten’, waardoor spanning/stress jou kan loslaten. Wil je meer info over deze workshop? Mail dan naar  
 • Tieneryoga
  Yoga voor tieners is een methode om tieners te helpen van binnenuit sterker te worden. Wat kan bijdragen tot het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het zelfbewustzijn. Op speelse wijze wordt er aandacht voor ademhaling en (ont)spanning in het lichaam gegeven. Kun jij wat rust gebruiken? Dan is de Tieneryoga iets voor jou! Wil je meer info over Tieneryoga? Klik dan hier.

 • Yin Yoga
  In Yin Yoga verloopt alles rustig, je staat echt stil en neemt de tijd voor je lichaam en het gevoel; het zijn in het moment. Tijdens elke les staat een bepaald aandachtsgebied centraal. Je verblijft enkele minuten in een bepaalde houding (zittend of liggend) waardoor je ruimte krijgt om naar binnen te keren. Wil je meer info over Yin Yoga? Klik dan hier.

 • Ouder-Kind Yoga
  De Ouder-Kind Yoga is een cursus van 5 bijeenkomsten waarin interactie via lichamelijk contact en plezier voorop staat. De cursus is bedoeld voor kinderen in de bovenbouwleeftijd. Vaders of moeders maar ook opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Zolang het maar iemand is waar het kind vertrouwd mee is. Wil je meer info over de Ouder-Kind Yoga? Klik dan hier.

 • Yoga voor kinderen en tieners met autisme
  Yoga kan kinderen met een stoornis in het autistische spectrum helpen meer kracht, flexibiliteit en stabiliteit te vinden. Door lichaamshoudingen afgestemd op het niveau van het kind worden kinderen zich bewuster van hun lichaam en leren ze zichzelf kennen. Wil je meer info over Yoga voor kinderen en tieners met autisme? Mail dan naar 

 • Hatha Yoga
  Ontwikkel je soepelheid en kracht met Hatha yoga. Leer overbodige spanning los te laten door diverse houdingen en ademhalingsoefeningen aan te nemen. Wil je meer info over Hatha Yoga? Klik dan hier.

 • Mindfulness Yoga
  Word je bewuster van je lichaam, je geest, je adem en de ruimte door het beoefenen van lichaamshouding en ademoefeningen. Leer met meer aandacht aanwezig te zijn bij dat wat zich voordoet en leer hierdoor dichter bij jezelf te blijven met Mindfulness Yoga. Wil je meer info over mindfulness yoga? Klik dan hier.
 • Mindfulness Yoga voor mensen met een beperking
  Mindfulness Yoga is ontwikkeld in het werken met mesen met een beperking voor wie het uitvoeren van de meeste yogahoudingen lastiger is. Wil je meer info over mindfulness yoga voor mensen met een beperking? Klik dan hier.

logo


Het Levensatelier
Burgemeester Wijnenstraat 9
5721 AG Asten
T 0493 67 0 251
E-mail: