Mail ons       Bel ons: 0493 - 670 251

        Nieuwsbrief         Professionals

Mindfulness, Yoga en Adem

De basis van mindfulness is aandacht geven aan het hier en nu. We leren in het leven te staan met aandacht, liefde, compassie en kracht, ook als het moeilijk loopt. Mindfulness is een bewezen en effectieve methode om op een bewuste manier in contact te komen met jezelf en te laten zijn wat is zonder oordeel. Door mindfulness hebben mensen minder lichamelijke en psychische klachten, krijgen ze een positievere instelling en kunnen zich beter ontspannen en genieten.

 • Mindfulness voor kinderen (8-12 jaar)
  Kinderen krijgen vandaag de dag veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte in en om ons heen! Om jezelf goed staande te kunnen houden in deze tijd is het prettig als je in staat bent te ontspannen en vaardigheden kent om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te kunnen brengen. Ook is het prettig om te weten hoe je met allerlei emoties, zowel fijne en lastige, om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of ze te negeren. Hierdoor neemt de automatische reactie op stress af en nemen (zelf)vertrouwen en levensvreugde toe. Wil je meer weten over mindfulness voor kinderen? Klik dan hier.
 • Mindfulness voor kinderen (4-8 jaar)
  Kinderen krijgen vandaag de dag veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte in en om ons heen! Om jezelf goed staande te kunnen houden in deze tijd is het prettig als je in staat bent te ontspannen en vaardigheden kent om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te kunnen brengen. Ook is het prettig om te weten hoe je met allerlei emoties, zowel fijne en lastige, om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of ze te negeren. Hierdoor neemt de automatische reactie op stress af en nemen (zelf)vertrouwen en levensvreugde toe. Wil je meer weten over mindfulness voor kinderen?  Klik dan hier.

 • Training Mindfulness  (volwassenen)
  Mindfulness is aandacht geven aan dingen zoals ze zijn, in het hier en nu, zonder oordelen. Ook als je bewuster wilt leven en jezelf verder wilt ontwikkelen dan is Mindfulness iets voor jou. Deze intensieve training is zorgvuldig in elkaar gezet en is gebaseerd op de Mindfulness Based Cognitive Therapy. Wil je meer info over de Training Mindfulness? Klik dan hier.
 • Mindful Stiltedag
  Meditatie is de snelweg naar meer rust, creativiteit en ontspanning. Train jezelf in concentratie, zelfobservatie, zelfbewustzijn en aanwezig te zijn in het hier en nu. Wil je weten wanneer er een Mindful Stiltedag is? Klik dan hier.

 • Training Mindfulness Based Emotional Intelligence 
  MBE staat voor Mindfulness based Emotional Intelligence en is een nieuwe stroming binnen de mindfulness. Het is een op mindfulness gebaseerde emotionele intelligentie training die ontwikkeld is binnen Google. Het programma bevat een combinatie van mindfulness, hersenwetenschap, positieve psychologie, ademtechnieken en emotionele intelligentie. Wil je meer weten over de Training MBE? Mail dan naar

 • Adem Workshop - Flow & Sparkle
  Deze workshop wordt gegeven door Ardy Manders en Mariet Brans. Ardy start met een inleidende yoga sessie, na het plaatsen van een intentie gaan we door naar de Liquid Breath® ademsessie. Liquid Breath® is een zachte ademmethode. Een sessie brengt je van je hoofd terug in je lichaam en is zacht, verdiepend, diep ontspannend, helend en gaat ver voorbij technieken. We gaan voorbij het doen. We gaan ‘laten’ en ‘toe-laten’, waardoor spanning/stress jou kan loslaten. Wil je meer info over deze workshop? Klik dan hier voor de eerstvolgende datum of mail naar  of  

 • Breathe & Relax
  Tijdens Breathe & Relax leer je de kracht van je ademhaling ontdekken. Deze avonden hebben als doel om meer en dieper te ontspannen. Dit kan inhouden dat je je ademhaling dieper maakt, dat je langzamer gaat ademen of dat je de verhouding tussen inademing en uitademing wijzigt. Dat verschilt per techniek. Iedere oefening heeft als doel om dieper te ontspannen en meer rust te ervaren. Wil je meer weten over Breathe & Relax? Klik dan hier.
 • Deep deep Relax
  Stress en spanning horen bij het leven en zijn niet altijd te vermijden. Het is belangrijk om iedere dag bewust het teveel aan spanning los te laten, zodat je niet “overspannen” raakt, maar in balans blijft. Dit kan door adempauzes in te lassen, bewegingsoefeningen te doen of ontspanningstechnieken toe te passen. In 2,5 uur leer je hoe je deze momenten van rust voor jezelf kunt creëren. Wil je meer weten over deze workshop? Klik dan hier voor de eerstvolgende data of mail naar 

 • Awake your inner Goddess
  Tijdens deze dag maak jij weer contact met je authentieke en innerlijke vrouwelijke kracht. We verwelkomen de kracht van liefde, authenticiteit en kwetsbaarheid. Dit doen we d.m.v. affirmaties, visualisaties en diversen oefeningen. Waaronder schrijf- en transformerende ademhalingsoefeningen. We onderzoeken waar er nog belemmerende overtuigingen actief zijn en hoe deze getransformeerd kunnen & mogen worden. Deze dag is helend, verbindend en laat je innerlijk licht weer schijnen! Wil je meer weten over deze workshop? Klik dan hier. 
 • Tieneryoga
  Yoga voor tieners is een methode om tieners te helpen van binnenuit sterker te worden. Wat kan bijdragen tot het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het zelfbewustzijn. Op speelse wijze wordt er aandacht voor ademhaling en (ont)spanning in het lichaam gegeven. Kun jij wat rust gebruiken? Dan is de Tieneryoga iets voor jou! Wil je meer info over Tieneryoga? Klik dan hier.

 • Yin Yoga
  In Yin Yoga verloopt alles rustig, je staat echt stil en neemt de tijd voor je lichaam en het gevoel; het zijn in het moment. Tijdens elke les staat een bepaald aandachtsgebied centraal. Je verblijft enkele minuten in een bepaalde houding (zittend of liggend) waardoor je ruimte krijgt om naar binnen te keren. Wil je meer info over Yin Yoga? Klik dan hier.
 • Hatha Yoga
  Ontwikkel je soepelheid en kracht met Hatha yoga. Leer overbodige spanning los te laten door diverse houdingen en ademhalingsoefeningen aan te nemen. Wil je meer info over Hatha Yoga? Klik dan hier.

 • Mindfulness Yoga
  Word je bewuster van je lichaam, je geest, je adem en de ruimte door het beoefenen van lichaamshouding en ademoefeningen. Leer met meer aandacht aanwezig te zijn bij dat wat zich voordoet en leer hierdoor dichter bij jezelf te blijven met Mindfulness Yoga. Wil je meer info over mindfulness yoga? Klik dan hier.
 • Mindfulness Yoga voor ouderen
  Mindfulness Yoga is ontwikkeld in het werken met mesen met een beperking voor wie het uitvoeren van de meeste yogahoudingen lastiger is. Wil je meer info over mindfulness yoga voor mensen met een beperking? Klik dan hier.

logo


Het Levensatelier
Burgemeester Wijnenstraat 9
5721 AG Asten
T 0493 67 0 251
E-mail: